The Devin Townsend Project till Sverige i mars

devin-townsendDevin Townsend är den kanadensiske killen vars brännheta fingrar har vandrat upp och ner längs gitarrhalsen de senaste årtionden och skapat magi som ingen annan. Det är få inom heavy metalscenen som inte känner till Townsends historia och de är ännu färre kolleger som inte hyser den största respekten för hans arbete. Han kommer med sitt band till Göteborg den 11 mars på Sticky Fingers och den 13 mars till Debaser Slussen i Stockholm. Biljetterna släpps idag.

När nittiotalet var tre år ungt befann sig Townsend i samma inspelningsstudio som gitarrguden Steve Vai och sjöng som om han hade livet som insats i spelet om hans framtid. Men efter hyllning i press och bejublade turnéer ansåg han att det var dags att förverkliga sin egen dröm. Med Strapping Young Lad, höjde han ribban för den extrema metalmusiken med sina progressiva inslag och genreöverskridningar. Kritikerna och fansen älskade hans musik och hans ganska excentriska beteende på scen banade vägen för en liveshow vars like aldrig setts. Efter år av hektiskt turnerande och påfrestande inspelningar bestämde sig Townsend sig 2007 för att ta en välbehövd paus.

När Townsend, efter två år, uppvilad och full av energi, tillkännagav att han skulle släppa en svit om fyra album, inspelad under namnet The Devin Townsend Project var det många vars hjärtan slog några extra slag. Än varmare måste de känt sig när han sedan berättade att ett flertal turnéer skulle följa. Efter att ha tillkännagett sex spelningar i Storbritannien i mars 2011 annonserade han sedan en fullskalig Europaturné som kommer ta bandet till tretton länder för hela tjugofem spelningar varav två i Sverige! Townsend kommenterade turnén med följande ord:

”Jag skulle vilja berätta några saker om vår kommande Europaturné. Det kommer vara den första turnén av många som vi kommer göra under 2011 och den startar den tredje mars i Storbritannien. Vi kommer spela en massa städer i Europa, ett flertal av vilka jag aldrig varit i men alltid velat åka till. Jag är väldigt taggad på att turnera igen och vi kommer framföra en hel del nytt material och även göra några särskilda akustiska gig. Folket som gör det hela möjligt har varit så älskvärda så det är ett sant nöje att få dela med sig av dessa nyheter. Ses nästa år!”

Konsertdatum
11 mars – Sticky Fingers, Göteborg
13 mars – Debaser Slussen, Stockholm

Mer information om The Devin Townsend Projects Sverige-spelningar

Scroll to Top