The Depreciation Guild till Sverige i september

the-depreciation-guild

Vi som växte upp på åttiotalet tyckte att Nintendo 8-bit knäckte något så in i satan. Vi satt som fastklistrade framför teven och varvade Super Mario Bros om och om igen. Vi blev lite äldre på nittiotalet och tyckte att My Bloody Valentine regerade mer än Hin Håle själv. Vi hökade vid stereon och blåste ”Loveless” på elva och tryckte på repeat mer än ett tiotal gånger.

Vilken generation amerikanska The Depreciation Guild tillhör har vi ingen aning om men att dom har ballar nog att kombinera de två mest självklara och sakrala sakerna från vår uppväxt är mer än gott nog. Drömska reverb-gitarrer blandas med marcherande trummaskinsrytmer och blippande ljud; en extatisk digital regnbåge av färg och ljud uppenbarar sig på våra hornhinnor och bränns fast och vi är redo att dö. När ljudet av Super Marios power-up-svampar tränger sig igen om väggen av ”You Made Me Realise”-aktiga är det så fruktansvärt fett att man måste kapitulera. Godis för oss som inte vet om vi ska stirra på skorna eller tv:n!

Som batterist i hyllade Brooklyn-bandet The Pains of Being Pure At Heart så har Kurt Feldman (som här bänder strängar och viskar i mikrofonen) redan fått smaka på framgång men det är frågan om han tillsammans med tvillingarna Christoph (även han medlem i TPOBPAH) och Anton Hochheim inte har chansen att övertrumfa plågorna. Om vi har några belägg för det? Nej, inte mer än vår egen säkra tro på att de regerar världen om ett år eller två. Med hjälp av power-up-svampar eller ej!

Turnédatum:
12 september – Oslo, Garage
13 september – Stockholm, Debaser Slussen/Svenska Musikklubben
14 september – Köpenhamn, Loppen

Mer information om The Depreciation Guilds Sverige-spelning

Scroll to Top