The Dead Weather till Stockholm i november

the-dead-weather-2009

Arbetsnarkomanen Jack White använder en olycklig halsinfektion som katalysator till att få utlopp för sina Keith Moon-tendenser bakom trumsetet. Mot slutet av en turné med The Raconteurs lät bronkiten göra sig gällande och Allison Mosshart från The Kills fick hoppa in som vikarierande sångare. Voíla, The Dead Weather!

Tillsammans med Jack Lawrence (The Raconteurs) och Dean Fertita (Queens of the Stone Age) kliver de rakt ner i bluesträsket och vadar i samma vatten som The White Stripes men låter minimalismen stå över ett kast och utnyttjar till fullo kvartettens sättningen för att skapa en fetare och mer ondskefull ljudvägg. På debuten ”Horehound”, som i princip släpptes några få månader efter första repet/första riffet, letar sig mörka och brutala Led Zeppelinska klanger fram och tågar fram i processesion mot samma territorium som Royal Trux brukar vistas i. Tonerna i färgskalan är enbart svarta och ljudet är hypnotiskt förebådande. Att nu kunna få existera i samma rum med The Dead Weather i fyrtiofem minuter hjälper oss hitta det nattligt cerebrala tillstånd vi letat efter så länge.

På Cirkus kommer Dead Weather att gå på scen sent (00.00) så därför ansluter sig även Stockholmsklubben What We Do Is Secret och ställer till med stor fest i baren mellan 22.00-03.00. Det blir gäst-dj’s och överraskningar!

DATUM
7 november – Stockholm, Cirkus (stående parkett)
(bandet spelar även i Köpenhamn den 5 november och Oslo dagen därpå)

BILJETTER & INFO
Biljetterna släpps imorgon. Närmare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

HEMSIDA
www.thedeadweather.com

Scroll to Top