The Crown skriver på för Century Media

the-crown-2010

Det återförenade dödsmetallbandet The Crown från Trollhättan har tecknat ett nytt världsomspännande skivkontrakt med Century Media Records. Gruppens kommande album, ”Doomsday King”, väntas släppas redan i september.

”Några av de allra tidigaste Century Media-kontrakteringarna var Unleashed, Grave, Tiamat, Asphyx, Morgoth – den gyllene tidsåldern i den första dödsmetallvågen. Vi är fortfarande kära i dödsmetall och är mer än stolta över att meddela kontrakteringen av de svenska dödsmetallegenderna The Crown. De har inte förlorat någon aggression sedan början av 90-talet och är fortfarande en garant för en dos dödsmetallförstörelse. Hyser du några tvivel så besök en av sommarfestivalerna och lyssna till de nya låtarna innan albumet kommer i höst.”, säger Jens Prüter, A&R-ansvarig på Century Media i Europa.

The Crown 2010 består av:

Jonas Stålhammar (GOD MACABRE, MACABRE END, ABHOTH) – Sång
Marko Tervonen – Gitarr
Marcus Sunesson – Gitarr
Magnus Olsfelt – Bas
Janne Saarenpää – Trummor

The Crown splittrades för drygt sex år sedan på grund av alltför många turnéer som misslyckats på grund av dålig hantering av oprofessionella bokningsbolag. Bandet släppte sitt senaste album, ”Possessed 13”, i oktober 2003 genom amerikanska Metal Blade Records.

The Crown kan den närmaste tiden upplevas live på nedanstående festivaler:

10 juli – Getaway Rock Festival, Gävle
12-14 augusti – Party.San Open Air, Bad Berka (Tyskland)
21 augusti – Summer Breeze, Dinkelsbühl (Tyskland)
1-2 oktober – Way Of Darkness, Lichtenfels (Tyskland)
2-3 oktober – Death Feast Ultimate, Oberhausen (Tyskland)

Scroll to Top