The Concept till Way Out West

the-concept

Kanske är inte skuggan från Veronica Maggio eller Robyn så värst jobbig att stå att ackompanjera i. Men om man som The Concept faktiskt på egen hand kan skämma bort popvärlden med så pass ursinnigt bra låtar som deras ”DDDance”, ”Gimme Twice” och inte minst ”Damn”, så är det dags att träda fram i ljuset.

Bloggosfären har redan kastat runt deras namn till den grad att ni förmodligen redan vet vilka de är. Ett otal journos och vänner av ordning har redan påpekat likheterna med The Strokes och Phoenix men det handlar om att omfamna allt som är gott med sann pop. Att bandet och alla runt dem håller på att brisera i väntan på deras debutalbum är en truism och det är nästan unikt vilken respons bandet har fått på så kort tid. Allt som The Concept har gjort hittills kommer från sammetsklädda fingertoppar som vet hur man handskas med gitarrbaserad electropop och det är därför våra förväntningar kommer vara skyhöga. Men de kommer att infrias! Albumet släpps i höst.

De har redan börjat plöja igenom scenerna i Sverige och det ska bli ett sant nöje att härbärgera dessa unga män. Exklusivt som sig bör. Enda spelningen i sommar blir såklart på Way Out West.

Rulla till toppen