The Baseballs tar Sverige med storm

5051865-6534-2-4_02.B16S:02. B16SDe tre vännerna Basti, Sam och Digger är The Baseballs. Efter ett år fyllt av framgångar är de nu redo att erövra även Sverige.

Albumet Strike! gick direkt in på #5 platsen på albumlistan i Sverige och nu kommer killarna till Stockholm för att promota nya albumet och första Sverigespelningen som äger rum redan 27 Januari på Göta Källare. Biljetter går att köpa via www.livenation.se, Eventim-ombud, samt på Göta Källares hemsida.

Efter sin första Sverigespelning åker killarna direkt vidare till Oslo för att medverka i underhållningsprogrammet Skavlan. Programmet sänds Fredag den 29 Januari, 21-22 på SVT1.

The Baseballs tar moderna hits som till exempel, ”Umbrella”, ”Hot n Cold” och ”Crazy in Love” och gör om i Rock’n’Voll versioner. Låtarna får ett skönt 50-tals sväng och de bevisar att en bra låt alltid är en bra låt oavsett vilket årtionde de kläs i.

I Finland låg albumet Strike! #1 på albumlistan och I-tunes listan, samtidigt som den aktuella singeln ”Umbrella” toppade singellistan och I-tunes listan. Nu är det alltså hög tid att de tre killarna i The Baseballs visar Sverige vad de går för.

Sam, Digger och Basti träffades i Berlin av en slump, Sam skulle göra en audition för ett coverband, Digger var på besök hos sin storasyster och Basti bodde redan i Berlin. Det måste varit ödet som samanförde dessa killar, ”Blue Suede Shoes” var den första låt de sjöng tillsammans och den funkade direkt – med tre vokala stämmor i perfekt harmoni. Detta var den nya utvecklingen från det musikaliska arvet Elvis, Jerry Lee Lewis, Buddy Holly & Co lämnade efter sig: Voc’n’Roll var uppfunnen och så var även The Baseballs.

Scroll to Top