The Avett Brothers till Sverige i mars

Tänk dig en radio som spelar i ett dammigt fönster på ett landsvägscafé någonstans mitt ute i ingenting. Du vet känslan. Svett, damm, urvattnade pastellfärger, en paj. Du vet precis hur det ser ut på film. Det kan utspela sig nu, det kan ha hänt för 50 år sedan. Saken är den att låten som spelas på den där radion förmodligen är Life från The Avett Brothers senaste skiva och med den får hela bilden liv. Du vet precis hur den låter, du vet precis hur hemtamt det känns.

2011 gjorde The Avett Brothers en svettig och energisk succé på Way Out West . Mitt på blanka dagen spelade de sin banjodrivna folkgrungeblugrassicanapunk så att strängar och stråkar yrde åt alla håll. Vi Vi som stod framför scenen kunde inte göra mycket mer än att skratta, klappa och följa med. Grejen med den här typen av folkmusik är att den får folk att känna samhörighet. Och att sjunga allsång till mästerliga I and Love and You mitt på dagen är definitivt ett sätt att göra det märkte vi då. Därför är vi så glada The Avett Brothers har vägarna förbi Sverige igen.

The Avett Brothers består av bröderna Seth och Scott samt kompisen Bob Crawford , 2007 knöt de även till sig cellisten Jon Kwon som också är känd för att spela tills stråken blir till svinto. De produktiva bröderna Avett har släppt ifrån sig en imponerande mängd skivor under det senaste decenniet. 2008 signades de av American Recordings och de två senaste albumen har den legendariske Rick Rubin producerat. Skivan I and Love and You (2009) hyllades och The Avett Brothers turnerade flitigt bland talkshowscenerna i USA. 11 september i år släpptes bandets nya skiva – The Carpenter en platta som handlar ganska mycket om döden. Den har fått höga betyg av bland andra The Rolling Stone .

Konsertdatum
2 mars – Stockholm – Debaser Medis
3 mars – Malmö – KB

Mer information om The Avett Brothers Sverige-spelningar

Scroll to Top