The Ark till Putte i Parken

Foto: Peter Gehrke
Foto: Peter Gehrke

Skulle syndafloden nå Karlskoga-festivalen Putte i Parken i sommar igen gör det inget. I år står räddningen på scenen. The Ark är klara för PIP 2010.

Sommaren 2009 regnade det rejält under Putte i Parken. Då hade det kunnat behövas en ark. I år ställer Putte upp med en sådan. Och inte vilken ark som helst utan The Ark. Och med en sångare som inte bara är prästson utan dessutom agerat Jesus det senaste året är naturligtvis Putte i trygga händer.

Efter att ha avslutat sejouren som Jesus i ”Jesus Christ Superstar” är Ola Salo tillbaka hos och med The Ark. 29 mars kommer nya singeln ”Superstar”, en knapp månad senare, 26 april, nya albumet ”In Full Regalia” och just nu repar bandet inför sommaren.

Då kommer bandet som så sent som 2008 vann Rockbjörnen som ”Årets bästa liveakt” till Putte i Parken.
Jätteroligt, säger arrangören Niclas Lagerstam.
The Ark är inte bara en stor svensk akt utan även en akt på skandinavisk och internationell nivå.

Visst är det så. Redan 2005 var en USA-lansering aktuell, 2006 turnerade The Ark med The Darkness under hela dess turné i Storbrittanien, på Irland och i Skandinavien och 2007 såg hela Europa dem med ”The worrying kind” i schlager-EM.
Finland, Italien och Tyskland är också länder där The Ark nått stora framgångar alltsedan genombrottet med ”It takes a fool to remain sane” 2000.

The Ark är en vitaminkick, en energiinjektion på scenen och det räcker att tänka sig Ola Salo och The Ark på Puttes stora scen för att längta till sommaren, konstaterar Niclas Lagerstam.

Bandet själva hälsar:
Vi längtar verkligen till sommaren och att få åka på turné igen. Vi har saknat vår fantastiska publik och det ska bli underbart att få ge sig ut på vägarna. Vi ses i sommar!

Amanda Jenssen, D-A-D, Europe, Danko JOnes, N*E*R*D, Skinny Puppy, Teddybears, The Hives, Timo Räisänen, Kite…39 akter klara men ändå har vi mer att vänta, eller hur?

Definitivt, säger Niclas Lagerstam.
Putte har mycket kvar att presentera och det enda vi accepterar är att kunna presentera Putte i Parken 2010 som Sveriges bästa sommarfestival…

Rulla till toppen