Thåström och TSOOL till Peace & Love

Foto: Amanda Ooms
Foto: Amanda Ooms

Festivalen Peace & Love låter meddela följande:

I dagens släpp finner vi fyra svenska akter som på ett eller annat sätt har satt djupa spår i den svenska populärmusikhistorien. Album- och turnéaktuella Thåström, proggveteranerna Nationalteaterns Rockorkester, garagepionjärerna The Nomads samt The Soundtrack of Our Lives som ger sig ut på sin avskedsturné.

Dagens släpp:
Thåström
The Soundtrack of Our Lives
Nationalteaterns Rockorkester
The Nomads

Sveriges melankoliska konung, Joakim Thåström, har ett förflutet i Ebba Grön, Imperiet och Peace, Love & Pitbulls och är en av Sveriges mest rutinerade och kanske mest mytomspunna artister. Senaste skivan Beväpna dig med vingar har ljudit i många hörlurar den senaste tiden och just nu befinner han sig på en omfattande Sverigeturné.

Det är med en liten tår i ögat vi presenterar den sista spelningen med The Soundtrack of Our Lives på Peace & Love, för snart är en musikalisk framgångssaga över. Bandet lägger ner och scenerna kommer eka tomma på brist av Gustaf Wasa-frillor, bombastiska gitarrslingor och mellansnack på bredaste göteborgska. Sedan 1995, då de reste sig ur askan av Union Carbide Productions, har TSOOL levererat snygg indierock och synts i media över hela världen.

De tillhör mer eller mindre inventarierna på Peace & Love och det uppstår något slags vakuum på festivalen varje år då de inte dyker upp, men i år är de garanterat här igen, Nationalteaterns Rockorkester. Historien om teatergruppen i Göteborg som senare bröt sig loss och blev en rockorkester är vida känt, även faktumet att Nationalteatern under 70-talet sålde skivor som smör i solsken och sedan dess spelat för utsålda hus i hela landet. Det blir ett nostalgiskt smörgåsbord när kapellmästare Ulf Dageby tar med sig sina musiker till Borlänge ännu en gång.

Sveriges okrönta kungar av garagerock kommer äntligen tillbaka till Peace & Love. Senaste gången de var här fick de den stora äran att kompa Roky Erickson men nu är det dags för ett jubilerande The Nomads att ställa sig på scenen själva, dessutom med den splitternya skivan Solna i bagaget. De har hyllats av såväl The Hellacopters, bob hund, Jello Biafra och The Dictators och räknas vara långt före sin tid med sin skramliga garagerock.

Scroll to Top