Terra Tenebrosa och Eldkraft till Metaltown

Två av de mest intressanta svenska metalakterna just nu. Det är på Metaltown ni ser både Eldkraft och Terra Tenebrosa göra ett par av sina allra första framträdanden någonsin.

De här spelningarna är något ni inte vill missa. Lita på oss.

Terra Tenebrosa är tillbaka med uppföljaren till den hyllade debuten ”The Tunnels” som släpptes 2011.

”The Purging” tar vid där ”The Tunnels” slutade. Albumet tar lyssnaren på en dynamisk resa in i den mörka världen i psyket hos Terra Tenebrosas allsmäktiga härskare, The Cuckoo.

Terra Tenebrosa gjorde nyligen sitt allra första framträdande på ett utsålt Debaser i Stockholm och vi lär snart få se mer av detta mystiska band.

Norrländska Eldkraft är en konstellation vars grundstomme vilar på episk metal med inslag av skandinavisk folkmusik och traditionella galder, alltså förkristna nordiska trolldomsvisor. Debutskivan ”Shaman” är en psykedelisk resa, en samtida utforskning av stigar som leder till andlig lärdom, utveckling och extas.

2011 var året då veteranerna J Sandin och H Karlsson, efter att ha gravlagt tidigare projekt, valde att påbörja en ny vandring . Tyska skivbolagsgiganten Metal Blade fick via en lyrisk A.A. Nemtheanga (frontman i Primordial) nys om vad som var i görningen och efter att ha fått ta del av demoinspelningar såg de omedelbart Eldkrafts potential och valde att släppa bandets album. ”Shaman” kommer ut i slutet av maj månad.

Nu, efter att ha slutfört sina åtaganden i studion, förbereder sig Eldkraft på sitt första liveframträdande någonsin på Metaltown 2013.

Scroll to Top