Team Moraeus och Team Picasso möts i Körslagets final

Igår kväll gick det sista avsnittet av TV4:s succé Körslaget innan nästa lördags final. Efter att ha framfört Ted Gärdestads ”Eiffeltornet” samt Toreador ur Carmen så blev det till sist Team Rongedal. Det blir således Marie Picassos kör från Västerås och Kalle Moraeus kör från Orsa som gör upp den 1 maj. Vinnaren i finalen kommer att få 500 000 kronor som de ska donera till valfri välgörenhet inom hemkommunen. Det är riktigt uselt av Körslaget och TV4 att inte låta vinnaren välja vilken välgörenhet de vill. Pengarna skulle göra betydligt större nytta inom WWF eller FN där behoven är betydligt större.

4 reaktioner på ”Team Moraeus och Team Picasso möts i Körslagets final”

 1. Blir nu fundersam på vad det är för underlig och värderande kommentar ni har lagt till i slutet av denna nyhet.

  ”Det är riktigt uselt av Körslaget och TV4 att inte låta vinnaren välja vilken välgörenhet de vill. Pengarna skulle göra betydligt större nytta inom WWF eller FN där behoven är betydligt större.”

  Vad är det som säger att behoven är större där? Är det Ni som tycker detta eller har ni citerat någon och glömt ange vem som tycker så?

  Normalt sett brukar ni skriva bra om musiknyheter utan att lägga till värderingar av detta slag. Fortsätt med det så blir nyhetsrapporteringen av högre kvalitet!

 2. Det är en korrekt iakttagelse att vi normalt sett inte lägger in några sådana kommentarer men när vi finner det starkt befogat så kan vi ibland göra undantag. Musiknyheter.nu har inget uttalat syfte och därmed finns det en relativt stor frihet. Som du själv säger så framgår det i de fallen en tydlig skillnad mellan rena fakta och kommentarer. Att behoven inom FN är enormt mycket större än inom varje enskild kommun i vårt land torde dock vara en självklarhet för de flesta.

 3. Jag håller helt med om att ni har frihet att presentera era nyheter som ni vill, med eller utan subjektiva kommentarer. Men väljer ni att lägga in kommentarer som är starkt personliga från redaktionspersonalen och dessutom förstärka dem med ordval som ”uselt” så kan det väl vara på sin plats att skriva ”Vi på redaktionen tycker att…”. Att behoven är stora inom just FN och WWF (upplysningsvis så finns det faktiskt väldigt många organisationer med stora behov såsom Röda korset, Läkare utan gränser, Cancerfonden o s v) och behov är inte med självklarhet så att det blir till större nytta inom dessa organisationer (bidrag kanske snarare går till administration, t ex).

  Hur som helst så är jag övertygad om att bidrag till små hjälpverksamheter för alkoholister, misshandlade kvinnor, utsatta barn och handikappade gör oerhört stor nytta och för dessa behov finns inte FN och WWF till hands. Om alla bidrag gick till de stora hjälpverksamheterna så skulle vi se mycket mer problem i vårt eget samhälle, eller hur?

 4. Den stora skillnaden är att i Sverige finns det kommunal, regional och statlig hjälp att få för alkoholister, hemlösa och andra utsatta människor i behov av hjälp. Så ser det inte ut i många andra länder. Innan skillnaderna är mer eller mindre utjämnade är givetvis behoven skevt fördelade rent geografiskt. Finns det inte tillräckliga resurser (dvs inte tillräckligt många solidariska människor) så bör givetvis också ett svältande barn gå före en missbrukare. Vi avslutar diskussionen där tycker jag, den hör inte riktigt hit. På det stora hela tycker vi nog ganska lika ändå.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen