TCO huvudsponsor för Stockholm Pride

tcoTCO och dess medlemsförbund är stolt huvudsponsor för Stockholm Pride 31 juli – 4 augusti 2012.

Rätten att vara den man är och bli respekterad för det handlar om arbetsmiljöfrågor och mänskliga rättigheter, dvs fackliga kärnfrågor, säger Eva Nordmark, ordförande i TCO. Vi är i år stolt huvudsponsorer för Stockholm Pride därför att vårt uppdrag är att verka för ett mänskligt och framgångsrikt arbetsliv, där alla mår bra och känner sig bekväma. För att det ska bli möjligt, krävs att vi slutar förutsätta att alla är heterosexuella och slutar värdera människor utifrån sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck. Ingen mår bra av att känna sig exkluderad, och alla mår dåligt av att bli sämre behandlad på grund av den man är.

Stockholm Pride arbetar för att stärka HBTQ-personers rättigheter i vardagen. Vi är därför glada att kunna presentera TCO som en stolt huvudsponsor för Nordens största Pridefestival, en av många nyheter vi ser fram emot att berätta mer om inom den närmsta tiden, säger Alf Kjeller, festivalchef för Stockholm Pride.

Under Prideveckan kommer TCO:s alla medlemsförbund att finnas representerade i Prideparken och dela ut information samt erbjuda rådgivning. Ett seminarium i Pridehuset är under planering och förbunden inom TCO går förstås tillsammans i paraden. Mer information om aktiviteterna kommer senare i vår.

Bland artisterna som kommer att uppträda på Stockholm Pride 2012 finns Lena Philipsson, Lisa Miskovsky samt Norlie & KKV.

Rulla till toppen