Takidas sångare berättar om självmordsförsök

Takida
Takida

Ångermanländska Takida har blivit ett av landets mest framgångsrika rockband under de senare åren men allt har tidigare inte varit frid och fröjd. I en intervju med ”Efter tio” på TV 4 idag så berättade gruppens sångare Robert Pettersson att han försökte ta sitt eget liv för sju år sedan. Detta var innan bandet fått sitt första skivkontrakt.

”Jag kände att ”det går bara inte” och jag såg ingen annan väg ut. Jag planerade mitt självmord i detalj. Tog in på hotell och skar båda handlederna i badkaret till Therapys skiva ”Infernal love”. Men jag skar mig på fel sätt och till slut ringde jag ambulansen”, säger han i programmet.

Efter denna händelse blev han tvångsintagen och började gå i terapi. Robert mår idag mycket bättre.

”Jag har min familj och det finns så mycket att leva för. Jag har dåliga dagar som alla andra, men nu vet jag vad det beror på”, fortsätter han.

Takida bildades 1999 i det lilla järnvägssamhället Ånge men släppte inte sitt debutalbum ”…Make You Breathe” förrän 2006. Efter detta har bandets karriär stigit brant uppåt. I augusti i år tecknade de ett internationellt skivkontrakt med Roadrunner Records. Namnet Takida kommer från karaktären Gohei Takeda i den japanska anime-serien Nagareboshi Gin.

Scroll to Top