Takida ger sig ut på Sverigeturné i november

takida-2

När framtidens musikarkeologer studerar svensk rockhistoria under sent 00-tal kommer ett namn ha gjort större avtryck än någon annat: Takida.

Den här anspråkslösa kvintetten från Ånge har legat etta på alla listor värda namnet, röstats fram till årets artister om och om igen, satt ett oslagbart rekord på Trackslistan med sin moderna klassiker ”Curly Sue” och legat nästan hundra veckor på albumlistan med platinasäljande ”Bury The Lies”.

Nu verkar det som om allt det där bara var en uppvärmning. Efter att mest ha mött sin fantastiska publik på klubbspelningar och festivaler är det nu dags att ta klivet upp till nästa nivå. Höstens nio efterlängtade spelningar äger rum på scener som Hovet och Lisebergshallen, där de energiska rockriffen och storslagna melodierna får det utrymme de förtjänar och allsången kommer att ge både band och publik gåshud.

Detta blir dessutom den första chansen att höra låtar från det nya albumet ”The Darker Instinct” spelas live. Skivan släpps den 2 september och har producerats av Jacob Hellner, geniet bakom Rammsteins mäktiga sound. Du har redan hört hitsingeln ”As You Die” och det är ingen vild gissning att albumet kommer att locka en ännu bredare publik än bandet haft förut, med allt från refrängglada poplyssnare till headbangande hårdrockare.

Höstturnén kommer att visa vad Takida verkligen går för. Sveriges största rockband är långt ifrån färdigvuxet.

Hemsidor:
www.takidamusic.com
www.myspace.com/takidamusic

Speldatum:
FREDAG 13 NOVEMBER – SPORTHALLEN, SUNDSVALL
LÖRDAG 14 NOVEMBER – IDUN FOLKETS HUS, UMEÅ
TORSDAG 19 NOVEMBER – SPORTHALLEN, LINKÖPING
FREDAG 20 NOVEMBER – NÖJESFABRIKEN, KARLSTAD
LÖRDAG 21 NOVEMBER – CONVENTUM CONGRESS, ÖREBRO
TORSDAG 26 NOVEMBER – LISEBERGSHALLEN, GÖTEBORG
FREDAG 27 NOVEMBER – BALTISKA HALLEN, MALMÖ
LÖRDAG 28 NOVEMBER – HOVET, STOCKHOLM
FREDAG 4 DECEMBER – FOLKETS PARK, HUSKVARNA

Biljetter till konserten släpps den 5 augusti, kostar 350 kr+ serviceavgift* och säljs via Ticnet, www.ticnet.se, samt lokala Ticnet-ombud. Bokade biljetter kan lösas ut hos valfritt ATG-ombud.

Åldersgräns: 13 år**

* 295 kr + serviceavgift i Huskvarna

**Undantag för Nöjesfabriken i Karlstad där det är 18 års gräns.

Scroll to Top