Swingfly släpper debutplatta

swingfly

”Swing är den skönaste blådåre man kan ha bredvid sig på en scen. En två meter lång väluppfostrad napalmbomb av vänlig energi som kan prata med djuren som Dr.Doolittle. Han har en helt unik röst och ett underbart snurrigt intellekt. Han har sett spöken en gång – då frågade han dem om lottonummer. Han kommer alltid att ha en plats reserverad på min hylla för sin egen medicin.”
Jocke Åhlund (Teddybears Sthlm, Caesars)

”Swing är en kringflytande citat-maskin av världsklass o en av mina allra bästa vänner. Han är sjukt tight också, och har alltid sjukt bra sväng.”
Andreas Kleerup

”Jag har jobbat med SwingFly sen 1993. Han är alltid positiv och full av energi, rör sig obehindrat mellan genres. Han är en unik kombination av Äkta Brooklyn/NewYork Rap, mixat med det senast inom Dans,Rock&Techno.
Allt från Teddybears till Blacknuss!
Dessutom (som många inte vet) är hans BeatBox skills i världsklass!!”

Martin Jonsson (Blacknuss Allstars)

”Swing är en av världens bästa rappare. Med lite bättre disciplin skulle han varit den allra bästa.”
Dr Alban

”Swing är grym att jobba med. När hans humör är på topp utstrålar han jävligt skön energi som ger inspiration till galna idéer. Det är då de skitbra låtarna skapas!”
Johan Ramström, RamPac

Vissa artister verkar bara bli allas älsklingar. Det finns ett fåtal, självlysande musiker som begåvats med tillräcklig energi, påhittighet och stil för att de flesta – publik som kollegor – faller som furor alldeles oavsett vad människan hittar på. Kanske ligger det i blodet. Kanske i ursprunget?

Elektropop-hiphop-topprock-supernovan Swingfly (även känd som Swing eller Richie Pasta), har det definitivt i blodet, men kanske även i ursprunget. Han föddes och växte upp i storstadsturbulensens New York, har bott i den salta karibiska övärlden och Mellanamerika, men delar sedan någon gång på nittiotalet bopålarna mellan Stockholm och New York. Det är inte helt otroligt att Swings brokiga bakgrund gett honom den där omistligt heta, urbana musikaliska självklarheten som så många strävar efter men få lyckas bemästra.

Oavsett orsaker hoppar Swingfly obehindrat mellan stilar och genrer. Musiken rör sig mellan hiphop, refrängrock, elektropop och r’n’b, men alltid med smällfeta rytmer och omedelbart fastklistrande megarefränger omöjliga att värja sig emot. Swingfly är en MC från den gamla skolan, då när ingen stil var utmejslad: han har sina rhymes i ryggraden, men fastnar gärna på krokarna i klassiska rockrefränger och svettigt elektrosväng. Har du en gång prövat hans karameller är du fast. Om du trodde att Outkast var kungarna av euforisk hiphop och pop’n’b, tänk om; Swingfly rhymar dig av stolen och smälter hjärtan med infekterande refränger.

Det är därför inte så konstigt att Sveriges hetaste artister och producenter hängt på låset till Swingflys dörr de senaste tio åren. Vill du ha en lista? Kleerup, Rampac, Teddybears, Ebbot från Soundtrack Of Our Lives, och Rusiak med flera är bara några av hans senaste jobbarkompisar – och då finns fortfarande Swings tidigare jobb med Christian Falk, Gordon Cyrus och medlemskapet i evigt aktuella Blacknuss Allstars kvar.
Som om meritlistan inte vore överfull kan tilläggas fler låtar i filmer, spel och reklamer än du kan räkna. Extra plus i kanten kom 2007, då asiatiske popälsklingen Tony Ans koreanska version av Swingflys ’Singing That Melody’ fick halva Sydkorea att smälla av i somrigt lyckorus.

Så lita på att Swingfly vet vad han gör. Om du lyssnat på i princip vilken radiokanal som helst någon gång de senaste åren vet du vad vi talar om. Även om det är den bastanta hiten tillika Teddybears-samarbetet “Hey Boy” från 2004, rockenrollgungiga hiphopkometen ”Winner” (feat. Ebbot), den svettiga elektrohiten ”Something’s Got Me Started” eller den varma, fredagskvälls-hymnen ”Singing That Melody” och vår- och sommardängan “Touch And Go” visar Swingfly att han inte bara kontrollerar mikrofonen – han kontrollerar både radiovågor och hitlistor.

Räkna med att Swingfly fortsätter på det spåret när hans första, egna platta släpps i slutet av april. Plattan, producerad med hjälp av Rampac, Kleerup och Bröderna Åhlund blir en fullkomlig blodtransfusion i en musikscen som svälter efter energi och humor.
Vi lovar.
Det är nu det börjar.
Försök hitta en mer elektrisk, catchy, tunggungig själasörjare under 2009.

God Bless The IRS släpps den 29 april.

www.myspace.com/swingfly

1 reaktion på ”Swingfly släpper debutplatta”

  1. ”God Bless The IRS” är en super bra platta! Ser fram emot fler album i framtiden med Swingfly. 🙂

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top