Swedish House Mafia skapar svensk musikhistoria

swedish-house-mafia-2011

Nyheten om detta kommer samtidigt som de bekräftar att de kommer spela på ytterliggare en klassisk arena. Redan den 16 december 2011 kommer de ta sitt ’One Night Stand’ till Madison Square Garden i New York. Swedish House Mafia – Axwell, Steve Angello och Sebastian Ingrosso – skapar här historia när de är den första dansakten någonsin som headlinar båda. Det visar ännu en gång på deras status som globala superstars.

Swedish House Mafia tillhör nu ett avundsvärt gäng av musiklegender som har headlinat The National Bowl, precis som Oasis, Green day, Metallica, Eminem och Foo Fighters. Listan på dem som har spelat på Madison Square Garden sedan 60-talet blir som ett ”who-is-who” över musikbranchens giganter. Samtidigt blir de då också det enda svenska ”band”, förutom The Hives, som spelat på denna klassiska arena.

Bandet kommer också att släppa ett livealbum (datum ännu ej bestämt) med material från årets gig. Albumet kommer att innehålla den mycket efterfrågade, tidigare otillgängliga Coldplay Vs Swedish House Mafias ”Every Teardrop Is A Waterfall” plus deras nya samarbete med Knife Party (Rob Swire och Gareth McGrillen).

Svenskarna (The Swedes – som engelsmännen kallar dem) har redan uppnått en otrolig succé världen över. Tidigare i år sålde deras senaste Englandsturné slut på bara några minuter och ett andra datum på Alexandra Palace i London lades snabbt till. De har sålt över en miljon singlar endast under 2010. Deras album ’Until One’ har sålt guld i England och de tre senaste singlarna har samtliga sålt Platina i Sverige. De har varit co-headliners på Radio One’s Big Weekend och har spelat på de största festivalerna som Creamfields, T in the park och Oxygen. Deras omtalade kväll, Masquerade Motel har sålt slut i Miami, Las Vegas och Ibiza där de var residens i 16 veckor.

1 reaktion på ”Swedish House Mafia skapar svensk musikhistoria”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top