Sweden Rock Festival riskerar böter

Foto: Peter Pettersson
Foto: Peter Pettersson

Ovan ser du tjejerna i det unga metalbandet Hysterica från Stockholm. De är ett av fem band som nu riskerar att få betala 50 000 kronor vardera för att ha spelat för högt på Sweden Rock Festival i Blekinge i somras. Övriga band är Trace Nine, Outlaws, Witchcraft samt de tyska veteranerna Rage.

Socialstyrelsen har gränsvärden för hur högt man får spela på en konsert och miljökontoret i Sölvesborg har hållit ögonen på festivalen sedan 2005. Sweden Rock riskerar nu därför att drabbas av ett vite på 250 000 kronor men ingen dom i ärendet finns ännu. Detta uppger Aftonbladet.

Martin Forssman, pressansvarig på Sweden Rock Festival, säger att de överväger att kräva de fem banden på pengarna eftersom de informerats om reglerna och haft sina egna ljudtekniker. Magnus Pelander från Witchcraft säger dock att informationen saknats och att de inte har någon egen ljudtekniker. 50 000 kronor i böter skulle vara en smärre katastrof för ett så pass litet band.

1 reaktion på ”Sweden Rock Festival riskerar böter”

  1. Martin har blivit feltolkad av Aftonbladet. Han är fullt medveten om att de mindre banden som Hysterica och Witchcraft inte hade sina egna ljudtekniker utan använde festivalens, och han framhåller att banden som inte hade egna ljudtekniker självfallet inte kommer bli betalningsskyldiga om nu Sweden Rock blir fällda för ljudöverträdelser.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen