Sweden Rock Festival begränsar antalet biljetter

sweden-rock-festival-2009

Årets Sweden Rock Festival innebar ett nytt publikrekord med 35200 besökare. Nästa år kommer bara 33000 besökare att släppas in på festivalområdet.

2009 års Sweden Rock Festival blev en stor succé med publikrekord och mängder av lovord från både publik, artister och medier. Brittiska Classic Rock Magazine kallade till exempel Sweden Rock världens bästa utomhusfestival och tyska Rock It! menade att Sweden Rock erbjuder den överlägset bästa festivalupplevelsen i Europa. Efter en egen utvärdering har festivalledningen kommit fram till att det ändå är nödvändigt att minska antalet släppta biljetter. Detta görs för att säkerställa att besökarnas festivalupplevelse blir den bästa tänkbara.

– Sweden Rock Festival har aldrig haft som målsättning att vara störst. Vår målsättning är att vara bäst, kommenterar festivalgrundaren Ingolf Persson.

Maximalt 33000 besökare kommer att släppas in till nästa års festival, vilket kan jämföras med årets publiksiffra på 35200 och fjolårets på 33200.

Sweden Rock Festival arrangeras i Sölvesborg i Blekinge den 9-12 juni 2010. De första biljetterna släpps den 1 oktober.

1 reaktion på ”Sweden Rock Festival begränsar antalet biljetter”

  1. Synd bara att de inte är bäst då. De har inte insett att man blir störst genom att vara bäst och att de flesta inte skulle tacka nej till att en av de dyraste rockfestivalerna skulle sänka priset genom att öppna upp för fler besökare?

    Det finns en rad hårdrocksfestivaler i Europa som är betydligt bättre än Sweden Rock. Wacken och Summer Breeze i Tyskland, Bloodstock i England och Metalcamp i Slovenien slår Sweden Rock med hästlängder.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen