Sweden Rock donerar kulturpris

Sweden Rock Festival tilldelades på onsdagen Region Blekinges kulturpris för 2008. Festivalledningen har nu bestämt att prissumman på 40 000 kronor ska ges bort.

Halva summan ges till Karlshamnsbon Gulli Wickman, som samlar in pengar för att varje år kunna köpa in julklappar till svårt sjuka barn som är inskrivna på sjukhusen i Karlshamn, Karlskrona och Lund. Gulli, som själv förlorat ett barnbarn i cancer, sköter personligen både inköp och utdelning av julklapparna och festivalledningen hoppas att bidraget ska kunna hjälpa henne att förgylla julen för ytterligare några av de sjuka barnen.

Den andra halvan av prissumman ges till Barncancerfonden.

Region Blekinges kulturpris har delats ut sedan 1964 och årets motivering lyder enligt följande:

”Sweden Rock Festival är idag en av Sveriges största musikfestivaler. Under ett antal år har festivalen utvecklats från en liten endagsfestival till en musikfest med besökare från hela världen. Man har arbetat sig fram till en bred målgrupp som förenar generationer som har samlats för ett gemensamt intresse – musiken. Sweden Rock Festival har en stark tillväxt som ger effekt på kulturen och turismen i hela Blekinge.
Sweden Rock Festival är Blekinges största kulturhändelse.”

Scroll to Top