SVMK Fest – Stockholms nya endagsfestival

Tillsammans med Svenska Musikklubben och KB East presenterar FKP Scorpio Stockholms nya inomhusfestival – SVMK Fest. Lördagen den 9 mars kommer Münchenbryggeriet fyllas upp av nya aktuella svenska och utländska akter. Ca 12 akter kommer att bjuda på en blandning av olika musikstilar och uttryck på två scener.

Bland de namnen som presenteras i första släppet finns tyska dansgiganterna Modeselektor som sedan 1996 använt sin maskinpark till att producera skruvad house och techno, elektronisk hiphop och soul för nyårsafton år 2099.
Svenska Nordpolen kommer göra en exklusiv spelning med nya albumet som väntas i början på nästa år, vilket kommer bli hans första framträdande på nästan fyra år efter sitt kritikerrosade debutalbum På Nordpolen.
Syron och Miriam Bryant är två av de hetaste nya namnen bland r’n’b/soul-sångerskor. Syron har lovordats av bland annat The xx och Miriam Bryant är det nya stjärnskottet på den svenska pophimlen. Hon släppte sin debutsingel Finders Keepers i mars och hyllas som en svensk Adele.

Till dessa tillkommer Metz, skivbolaget Sub Pops senaste signering från Kanada, svenska Karl X Johan som tidigare i år fick en grammis för bästa musikvideo med låten Flames och nu är aktuella med Epn Do You Remember / Get It All , San Fransiscos chillwave/elektropop-projekt Blackbird Blackbird och den senaste producenthypen Cyril Hahn som uppmärksammats för sina house-remixer på Destinys Child och Solange.

Första släppet i sin helhet:
Modeselektor dj-set (GER)
Nordpolen
Metz (CAN)
Karl X Johan
Miriam Bryant
Syron (UK)
Blackbird Blackbird (US)
Cyril Hahn (CAN)

Mer info finns på: www.svenskamusikklubben.se

Dagen innan, fredagen den 8 mars kommer det även att arrangeras ett antal förfester på spridda ställen runt om i Stockholm.

Rulla till toppen