Sveriges Radios Symfoniorkester stödjer Haiti

Intäkterna från konserten torsdag 4 februari kl 18.00 i Berwaldhallen med Sveriges Radios Symfoniorkester kommer oavkortat att gå till hjälpinsatserna på Haiti via Radiohjälpen.
Vi har alla blivit berörda av och känt hjälplöshet inför de fruktansvärda rapporterna från Haiti, säger Michael Tydén, konserthuschef i Berwaldhallen. Vår publik får på det här sättet möjlighet att tillsammans med oss ge ett bidrag till de behövande.

Den konsert som ges till förmån för jordbävningens offer på Haiti leds av dirigenten Lionel Bringuier. Han har gått från sensationellt ung och lovande till etablerad på bara några år och är en uppskattad gästdirigent.

Första verket på programmet är Métaboles av Henri Dutilleux, ett sällan spelat, fräscht och nyskapande verk med mycket brass och slagverk.

Därefter bjuder Sveriges Radios Symfoniorkester på Beethovens Violinkonsert med den unge stjärnviolinisten Sergej Chatjatrjan som solist.

På fredag 5 februari kl 19.30 spelas förutom Dutilleux och Beethoven även Skrjabins Poème de l’Extase, vars centrala teman är erotik, passion, religiös extas och skaparlycka.

Scroll to Top