Sveriges nya rocktävling

released-llive-and-unsigned

Sveriges rockscen ges en unik möjlighet genom tävlingen RELEASED – Live & Unsigned där fokus ligger på hårdrock och metal till 100%. Vinnaren får bland annat uppträda LIVE på Sweden Rock Festival 2011 och släppa en singel i 18 000 exemplar

Sveriges rockscen ges nu en unik möjlighet genom tävlingen RELEASED – Live & Unsigned där fokus ligger på hårdrock och metal till 100%.

RELEASED – Live & Unsigned letar efter ett band där attityd och låtskrivande går hand i hand med en grym liveshow. För att kora en vinnare anordnas därför tre deltävlingar på några av Sveriges bästa rockklubbar i Stockholm, Helsingborg och Göteborg. Banden gör sedan upp om tre platser i finalen.

Så här går tävlingen till
www.releasedunsigned.se laddar banden upp sina låtar. En mycket erfaren jury från Sweden Rock Festival, Crankitup.se, Supernova Records och Jägermeister väljer ut 12 tävlingsbidrag till deltävlingarna i Stockholm, Helsingborg och Göteborg. Banden får 15 min på scenen till sitt förfogande för att vinna publiken och juryns hjärtan och ta en plats i finalen Stockholm.

Finalen avgörs på Göta Källare i Stockholm
Inför finalen kan hela Sveriges rockpublik rösta på sitt favoritband på nätet. Under finalen får banden återigen uppträda live i 15 minuter. Publiken och juryn röstar direkt efter spelningarna. Resultatet baseras till 25% på webbröster, 25% på LIVE-publiken och 50% på juryns åsikt. Sveriges första RELEEASED LIVE & UNSIGNED-vinnare koras direkt under kvällen.

Finalen avslutas med att ett av Sveriges mest etablerade hårdrocksband bjuder publiken på en exklusiv spelning.

Jägermeister ligger bakom tävlingen RELEASED
Rock är nedärvt i varumärkets gener. Vi vill ge svenska rockband en möjlighet att slå stort på den svenska marknaden. Med hjälp av några av Sveriges absolut tyngsta partners inom rockindustrin tror vi att RELEASED kommer att uppfylla detta högt ställda mål, säger Gabriel Eriksson på Jägermeister.

LIVE är hårdrocken och metallens pulsåder
Sweden Rock Festival har blivit nordens största rockfestival och vi vill ge nya svenska band en chans att möta den riktigt stora publiken, kommenterar Sweden Rock Festivals marknadsansvarig Mark Frostenäs.

Det gäller att sticka ut i mängden
Det här är inte ”bara” en musiktävling, det är ett unikt samarbete för att vaska fram det bästa okontrakterade hårdrockbandet i Sverige. Det är nydanande och bra för branschen, säger Hans Dalzon på Crankitup.se, Sveriges ledande interaktiva portal för rockbranschen, artister och fans.

Att ett skivbolag går in och pushar för ett band och ger dem möjlighet till ordentlig distribution är alla bands stora dröm
Vi kommer att punktmarkera Released för att hitta nästa stora svenska rockband, säger Johnny Hagel, agent på ett av Sveriges renodlade rockskivbolag Supernova Records.

Released Live & Unsigned Tour 2010
9:e oktober Stockholm – Harry B James. Gästartist: Treadstone och Rock n’ Roll Allstars.
6:e november Helsingborg – The Tivoli. Gästartist: Royal Republic.
27:e november Göteborg – Parken. Gästartist: tba.
11 dec Final Stockholm – Göta Källare. Gästartist: Hemlig.

Priser:
* Spelning på Sweden Rock Festival 2011.
* Spela in singel på Supernova Records och Cosmos Studios.
* Jägermeister distribuerar vinnande bands singel i 18 000 exemplar genom Sweden Rock Magazine.
* Crankitup.se fixar trådlöst AKG-spons för vinnarna.

Läs mer om tävlingen och anmäl ditt band på
WWW.RELEASEDUNSIGNED.SE .

Scroll to Top