Sverige möter Danmark i lyrisk landskamp på Roskilde

Rim, metaforer, ordlekar och punchlines kommer att kastas fram och tillbaka när det nya danska lyrikkonceptet Rap Slam Battles presenteras på Roskilde Festival 2012.

Två av Sveriges bästa battlerappare, Shazaam och Henry Bowers, ska försvara nationens ära mot Danmarks två engelskspråkiga battlefavoriter Spirited Sage och J-Spliff.

Efter 3 utsålda shower i Århus och Köpenhamn, är det nu festivalfolkets tur att uppleva det nyskapande lyrikfenomenet Rap Slam Battles under uppvärmningsdagarna på Roskilde Festivals Street City-området (tidigare ”Roskilde Skate”). Även om fenomenet är känt från de svenska battleligorna som Basementality och The O-Zone Battles, är konceptet nytt i Danmark.

Borta är de gamla danska rapbattle-konceptens improvisation, ämnen från publiken, boxningsring, bakgrundsmusik och DJ, och in kommer betydligt högre krav på lyriken, flera månader av förberedelser och en unik kombination av rapbattles och poetry slam.

”MC:s Fight Night-konceptet, där improvisation är viktigast, är underhållande, men det är dags för förnyelse. Det ger vi er”, förklarar grundaren av Rap Slam Battles Luxshan Ratnaravi.

Första internationella duellen någonsin på dansk mark Rap Slam Battles bryter barriären mellan rapbattles och Poetry Slam – t.ex. när nykorade danske mästaren i Poetry Slam, Jacob Hallgren, möter rapparen Nota Bene i en spännande clash av lyrikgenrer. Festivalshowen består av fem battles fördelade på tre dagar och kulminerar i den prestigefyllda landskampen på engelska.

”Det blir vår första internationella Rap Slam Battle på dansk mark, och det är jättestort för oss att få två av vårt broderlands bästa rimkrigare att ställa upp mot Danmarks två tyngsta på engelska. Jag hoppas och tror, att vi kommer att uppleva landskampsstämning på Street City-område onsdag”, säger Luxshan Ratnaravi.

Alla fem battlen kommer att äga rum under de sista tre uppvärmningsdagarna måndag till onsdag klok 17:00 och kulminerar med den tidigare nämnda två-mot-två-landskampen.

Info: www.rapslam.dk

Datum:
2 Juli 2012, 17:00 P: Pede Gøbb vs. Oliver Ravn (aka Ole Omkvæd)
3 Juli 2012, 17:00 P: RimLigheden vs. humme & Benjah + Nota Bene vs. Jacob Hallgren
4 Juli 2012, 17:00 P: Daniel & Low vs. MC Ollie & Eco + J-Spliff & Spirited Sage (DK) vs. Shazaam & Henry Bowers (SE)

lats: Street City, Roskilde Festival

Rulla till toppen