Svenskt rockband lanserar egen öl

doomdogs-aleAtt det finns ett solklart samband mellan öl och rock håller nog de flesta med om, men hur många band går steget längre och brygger sitt helt eget öl, avsett att avnjutas till deras egen musik. Göteborgska Doomdogs lanserar nu Doomdogs Ale på Systembolaget. Sveriges första rock-öl har sett dagens ljus.

Men hur hamnade vi här?
På omslaget till senaste albumet ”Unleash the truth” fanns i bakgrunden ölpumpar som på skoj märkts med ”Doomdogs Ale” och ”UTT lager” (”Unleash The Truth”) och i tacklistan stod även ”Doomdogs drinks Doomdogs Ale”.

Skämtet gick hem betydligt bättre än väntat och bandet fick därefter hela tiden frågor som ”Var kan jag köpa det? och ”När kommer Alen ut då?” och det krävdes ingen Ozzy Osbourne för att räkna ut potentialen.

Tanke och handling är som bekant ett och efter uttröttande efterforskningar, noggrant men slitsamt provande och en smula kreativt tänkande kom bandet på att de skulle ta fram ett öl som matchade bandets egen musik: Tung, mörk, kraftfull med mycket lång eftersmak. Kort sagt en Dark Ale med ett uns av chokladmalt.

Bandet började sökandet efter en värdig samarbetspartner och på lilla Åsundens Bryggeri i Ulricehamn hittade de Bryggmästare Niklas Rydberg som tände till på alla cylindrar och kokade ihop en brygd som föll bandet perfekt på läppen…eller i gommen kanske är bättre uttryckt: Skål!

Doomdogs Ale smyglanserades vid en spelning i Göteborg i mars och har blivit milt sagt en succé. Sagan fortsätter och 1 Juni släpps ölet därför i Systembolagets beställningssortiment så att alla Hårdrockare, Wanna-bes och andra ölkonässörer nu får chansen att avnjuta Sveriges enda äkta rocköl – givetvis med Doomdogs på hög volym i bakgrunden.

Doomdogs firar också med en spelning på Metaltown lördagen den 16 juni.

På Systembolaget frågar man efter:
Doomdogs Gothenburg Strong Ale Sverige, beställningsnummer 50089117.

Scroll to Top