Svenska Universal censurerar Rammstein

rammstein

Videon för det tyska industrimetalbandet Rammsteins nya låt ”Pussy”, skapad av ingen mindre än den svenska mästerregissören Jonas Åkerlund, innehöll relativt explicita samlagsscener vilket skapat viss uppståndelse i mer konservativa och trångsynta läger. Nu har det framgångsrika bandet låtit meddela att de passande nog släpper sitt nya album, ”Liebe Ist Für Alle Da”, i en unik boxversion vilken innehåller sex dildos, ett par handbojor och glidmedel.

Albumet släpps i svensk handel nu på måndag men boxen stoppas och svenska fans som vill köpa den mer kreativa varianten får beställa albumet från utlandet. För de mer hängivna kommer denna limiterade boxversion att finnas tillgänglig genom Play.com. Tipsa oss gärna om du känner till fler ställen där den kan köpas.

Skivbolaget Universal i Sverige väljer alltså att hänfalla till obsolet censur och motarbetar medvetet bandet. Skivbolag och musiker har länge sagt sig vilja ge skivköparna mer än bara musiken eftersom detta är vad köparna efterfrågar för att inte ladda ner låtarna illegalt men nu väljer fega och egensinniga skivbolagschefer istället tvärtom att hämma Rammsteins kreativa ådra. Jag må ha vissa invändningar mot Rammstein-medlemmarnas beteende i övrigt men detta är lågt av Universal.

– ”Vi har inte varit med och tagit fram den här. Den ligger inte hos oss. Vi kommer inte att göra den tillgänglig för fem öre, vi säljer musik”, säger Charlie Åberg på skivbolaget Universal till Expressen.

Det kan tilläggas att samma Charlie Åberg lät ställa in en intervju som Sydsvenskan hade bokat in med Metallica förra året efter det att tidningens journalist John Jeppsson (som även skriver för den legendariska hårdrockstidningen Close-Up Magazine) sågade bandets album och erkände att han laddat ner bandets musik från Pirate Bay.

– ”Vår uppgift som tidning är inte att göra skivbolagen glada”, sade nöjeschefen Maria G Francke till Dagens Media.

Rammstein kommer att spela i Sverige den 16 och 20 februari nästa år. Ytterligare information om dessa spelningar hittar ni här.

rammstein-dildobox

Rulla till toppen