Svenska Torpedo arbetar med Justin Timberlake

torpedo-2010

Krautpopbandet Torpedo från Stockholm har påbörjat ett högst oväntat samarbete med hitmakaren och världsartisten Justin Timberlake. Det hela började med att en reklamproducent fick upp öronen för bandet och undrade om de ville medverka i en reklam för bilmärket Audi.

Trummisen Pontus Levahn (även medlem i Tiger Lou) berättar:
”För en gångs skull en musikintresserad person som sätter ihop en reklamkampanj. Vi fick ett samtal. Han frågade om vi kunde tänka oss att skriva en låt och ge till Justin. 300 miljoner i mediabudget, en massa resor till LA, Geneve, Salzburg o.s.v. Det är en rätt osannolik kombination, sa vi. Jag vet, sa han, vad säger ni? Vi spelar Krautpop sa vi och plötsligt satt vi på planet. Justin fattade ingenting när vi kom och första dagen i studion var helt katastrof. Men han gillade att Karlsson spelade trummor i kalsongerna. Nu håller vi på att klura ut strategin, om det nu finns någon.”

Torpedo håller på för fullt med sitt nästkommande album som spelas in med Christoffer Berg (The Knife, Fever Ray) i Svenska Grammofonstudion i Göteborg.

Hemsidor:
www.torpedo.se
www.myspace.com/torpedo

Scroll to Top