Svenska The Haunted turnerar med Slayer

Av Redaktionen
Okt 30th, 2009
1 kommentar
577 Views

the-haunted

I förrgår rapporterade vi att thrash metal-bandet The Haunted från Göteborg ställt in sin turné i Storbritannien på grund “mycket speciella omständigheter”. Nu har dessa omständigheter blivit betydligt mindre kryptiska då det meddelats att den internationellt kända gruppen kommer att vara förband till de legendariska amerikanerna Slayer på deras Europa-turné som inleds den 18 november i engelska Nottingham och avslutas i tyska Bochum den 17 december. Slayer har alltid haft en stor skara fans i Sverige men denna gång blir det tyvärr ingen spelning alls i de nordiska länderna.

The Haunted bildades 1996 av före detta medlemmar i det revolutionerande Göteborgs-bandet At The Gates och blev snabbt ett av Sveriges internationellt mest framgångsrika metalband genom tiderna. De har sedan dess turnerat världen över gång på gång.

Slayer kommer att medverka i den amerikanska pratshowen Jimmy Kimmel den 4 november.

Ett svar till “Svenska The Haunted turnerar med Slayer”

  1. […] Vi har tidigare rapporterat att det svenska thrash metal-bandet The Haunted har valts ut som förband till legendariska Slayer på deras turné i Storbritannien som skulle ha påbörjats imorgon. Turnén har dock ställts in eftersom Slayers sångare Tom Araya ådragit sig en ryggskada som kräver ett kirurgiskt ingrepp. Han väntas dock återhämta sig helt och hållet och turnén kommer nu att genomföras i mars och april nästa år med bland annat två spelningar på HMV Forum i London. […]