Svenska Somber ger sig av till Sydamerika

somber

Nu är det återigen dags för den göteborska thrash-metalgruppen Somber att bege sig ut på turné. Sydamerika är nästa kontinent att besegra och i september börjar en 3 månder lång turné som kommer att ta gruppen från Venezuela i norr ända till Argentina i söder. Ett 30-tal spelningar är inplanerade över 8 länder.

När man som osignat band, år 2005, kände för att bredda sin publik internationellt så packade man ihop sina instrument och flyttade till USA och började turnera runt i Kalifornien. Efter 16 månader av intensivt turnerande återvände gruppen hem till Sverige. Somber spelade in sin första fullängdare “The Black Machine”, som släpptes 2008. Nu är det dags att bege sig ut i världen igen (se datum nedan).

Diskografi:
”Oblivion” 2002 (demo)
”God Design” 2003 (demo)
”Berkley” 2004 (demo)
”Define:rend” 2005 (Ep)
”The Black Machine 2008 (Cd)

Somber består av:
Pontus Dahlström – Sång
Andreas Henriksson – Gitarr
Carl Fritzell – Gitarr
Björn Rehnqvist – Bas
John Bresäter – Trummor

SPELDATUM SYDAMERIKA
Lör Sep 5 2009 Venezuela Barquisimeto
Tors Sep 10 2009 Colombia Barranquilla
Fre Sep 11 2009 Colombia Bucaramanga
Lör Sep 12 2009 Colombia Bogota
Sön Sep 13 2009 Colombia Pereira
Fre Sep 18 2009 Colombia Ipiales
Lör Sep 19 2009 Ecuador Ibarra
Sön Sep 20 2009 Ecuador Cuenca
Tors Sep 24 2009 Peru Piura
Fre Sep 25 2009 Peru Cajamarca
Sön Sep 27 2009 Peru Huancayo
Tors Oct 8 2009 Bolivia La paz
Fre Oct 9 2009 Bolivia Oruro
Lör Oct 10 2009 Bolivia Cochabamba
Sön Oct 11 2009 Bolivia Santa Cruz
Ons Oct 14 2009 Bolivia Sucre
Tors Oct 15 2009 Bolivia Potosi
Lör Oct 17 2009 Argentina Villazon
Tors Oct 22 2009 Argentina San Juan
Fre Oct 23 2009 Argentina Cordoba
Lör Oct 24 2009 Argentina Rosario
Fre Oct 30 2009 Argentina Buenos Aires
Lör Oct 31 2009 Argentina Buenos Aires
Sön Nov 1 2009 Argentina La Plata
Fre Nov 6 2009 Uruguay Maldonado
Lör Nov 7 2009 Uruguay Montevideo

Hemsida:
www.myspace.com/somber

Scroll to Top