Svenska Lyxorkestern släpper debutalbum i juni

svenska-lyxorkestern

Under namnet Svenska Lyxorkestern återfinns några av våra mest etablerade musiker i det här landet. De har bl.a fungerat som kompband till artister som Björn Skifs, Lena PH, Povel Ramel, Martin Stenmark m.fl, samt arbetat med körer som Orphei Drängar och Allmäna Sången.

I Svenska Lyxorkestern ingår: Hans Gardemar, keyboard, dragspel, arrangör. Bosse Persson, bas. Janne Bengtson, tvärflöjt. Peter Milefors, trummor. Peter Gardemar, violin. Magnus Bengtsson, gitarr, sång.

En unik konstellation som nu för en svensk musiktradition vidare på sitt första album. Här blandas folkviseton, körsång, vispop och traditionell svensk schlagermusik i en tidlös kategori som skulle kunna kallas ”Örhängen”.

Det är däremot inte tal om gammal musik, till största delen är allt material nyskrivet av Leif Larson som även är producent för albumet.
”Jag ville göra låtar som kunde sjungas på bröllop, midsommarfester, dop etc. eller att bara kunna gnolas i bilen, i hängmattan, på akterdäck i solnedgången eller hemma i duschen”, säger Leif.

Lyxorkesterns vänner är inte vilka som helst, på den här skivan återfinns artister som Björn Skifs, Louise Hoffsten, Niklas Strömstedt, Jan Åström, Peter Lundblad, Margareta Bengtson, Bengan Janson, Jeanette Köhn och Allmäna sången.

”Inte nog med att vi fick de artister vi önskat oss, att vilja vara med. När de kommit till studion har de inte bara lärt sig melodin och texten, utan tagit låtarna till sig och fått till precis den där personliga tolkningen som man som låtskrivare och producent ju alltid drömmer om, men sällan får uppleva. Jag är dem alla för evigt tacksam att jag fick vara med om detta.”, säger Leif

Albumet ”En underbar tid med Svenska Lyxorkestern och vänner” kommer ut den 17 juni.

Rulla till toppen