Svenska Kammarkören uppträder i Vasakyrkan på måndag

svenska-kammarkoren

Spelåret 09/10 är här och Svenska Kammarkören släpper sitt tredje generalprogram! I oktober gör kören entré i Göteborgs konserthus, med körsång både a cappella och tillsammans med instrument i olika konstellationer. Liksom förra årets version av Svenska Kammarkörens traditionella julkonsert får även årets konserter sin visuella dekoration i form av upplysta valv och ljusstråk. Följ sedan kören in i 2010 med två mycket skilda kvällar: en eftertänksam passionskonsert och en sprudlande vårkonsert. Men nu inleder vi säsongen med Duruflés Requiem i Vasakyrkan!

Vid sidan av Maurice Duruflés oändligt vackra Requiem har vi valt stycken som på olika sätt svävar på gränserna till evighet. Konserten inleds med György Ligetis mästerverk för 16 stämmor: den eteriskt polyfoniska Lux Aeterna från 1966. Sedan följer kvällens huvudnummer där satserna varvas med de passionerade sångerna om död och evighet av Johannes Brahms: Vier ernste Gesänge. Solist är baryton Andreas Landin. Vi avslutar med Gustav Mahlers elegiska farväl Ich bin der Welt abhanden gekommen med Maria Forsström som altsolist.

Simon Phipps, dirigent
Samuel Eriksson, orgel
Mikael Holmlund, piano

Andreas Landin är utbildad på Operastudio 67 i Stockholm och på Operaakademiet i Köpenhamn. Han har sedan sin examen 2000 arbetat på ett flertal operahus i Norden. Bland rollerna han har sjungit kan nämnas titelrollen i Börtz Magnus Gabriel de la Gardie, Papageno i Trollflöjten, Marcello i La Bohème och titelrollen i Don Giovanni.

Maria Forsström är frilansande sångare sedan 2005 och i grunden utbildad kyrkomusiker samt kör- och orkesterdirigent. Hon har sjungit för Sten Sjöstedt, Dorothy Irving och Susanna Rigacci, och coachas nu av Anna Larsson. Repertoaren spänner från virtuos barock över Rossini till Mahler och omfattar alla standardverken för alt och orkester, lied- och oratorierepertoar.

DATUM
Måndagen den 7 september kl 19.30
Vasakyrkan, Göteborg

Biljetter:
150 kr, studentpris 100 kr (eventuell serviceavgift tillkommer)
Gratis t.o.m. 15 år
www.ticnet.se

svenska-kammarkoren-evighetsljus-2009

Rulla till toppen