Svenska Jakebox får stororder av Universal Music

rhythmsdelmundo

Svenska JakeBox AB, som producerat uppseendeväckande fodral åt bland andra Simple Minds, Rolling Stones och Lamborghini, har i dagarna tagit sin största enskilda order – 202 000 exemplar. Beställare är återigen internationella skivbolaget Universal Music, och skivan ”Rhythms Del Mundo – Classics”.

Rhythms del Mundo är ett samarbete mellan några av Kubas mest välrenommerade musiker, Ibrahim Ferrer och Omara Portuondo från Buena Vista Social Club och världsartister som Coldplay, U2 och Sting. På nya plattan medverkar bland andra Kaiser Chiefs, Fall Out Boy, Jack Johnson, Rolling Stones och Eros Ramazotti.

Universal Music, som tidigare gett ut Rolling Stones ”Rolled Gold+” och Simple Minds senaste album ”Graffiti Soul” i den kluriga svenska förpackningslösningen JakeBox, gör nu detsamma med ”Rhythms del Mundo – Classics”. Denna gång i en upplaga som är mer än dubbelt så stor som någon tidigare för JakeBox, 202 000 exemplar.

– Hittills har många sett vår förpackning mest som en spektakulär grej för exklusiva specialutgåvor. Men i och med detta har vi – och Universal Music – visat världen att JakeBox är ett format att räkna med även för större utgåvor, säger Jakob Skarin, grundare och VD på JakeBox AB, som utvecklat och patenterat konceptet.

På Universal Music och artistorganisationen Artist Project Earth, som ligger bakom produktionen, haglar lovorden:
– Alla är enormt imponerade av det här förpackningsformatet, säger Charlotte Gaffikin, produktchef på Universal Music i London.
– Vi älskar förpackningen! Den är väldigt innovativ och miljömässigt exakt vad vi letar efter, säger producenten Kenny Young på Artist Project Earth.

Förpackningskonceptet JakeBox är bland det mest miljövänliga som finns, i och med att det inte innehåller någon plast, utan endast återvinningsbar kartong. Men den mest uppenbara skillnaden mot vanligare fodral är det iögonfallande sätt den vecklar upp sig och presenterar skivan på, vilket har gjort att den används flitigt i reklam- och promotionsammanhang, exempelvis för Lamborghini, Nokia, Siemens, Philips och inte minst den svenska regeringen, som har presenterat vårbudgeten i en JakeBox. Den säljs även i enklare versioner för hemmaanvändaren, på bl a Clas Ohlson och Ordning & Reda.

Scroll to Top