Svenska Inspelningar skriver avtal med Mange Schmidt

svenska-inspelningar-mange-schmidt

Mange Schmidt debuterade 2003 med ”Greatest Hits”, en skiva där han gjorde fyndiga och träffsäkra svenska tolkningar av odödliga hiphopklasssiker som Notorious B.I.Gs ”Warning” och Snoop Doggs ”Gin & Juice”. Skivan fick mycket uppmärksamhet och uppskattning i hiphop-kretsar men det dröjde till 2006 innan Mange Schmidt nådde ut till en bredare massa, då med den massiva hitsingeln ”Glassigt” från albumet ”Samtidigt, I Stockholm”. Därefter har Mange släppt ytterligare två album och ett stort antal hitsinglar och blivit ett bekant namn för de allra flesta. Inför det femte albumet hade Mange Schmidt möjlighet att byta bolag och valet föll på Universal-etiketten Svenska Inspelningar.

”Det är väldigt roligt och spännande att ha signat med Universal Music/Svenska Inspelningar! Första gången på majorbolag för mig och jag tycker Universal och Svenska inspelningar gör ett mycket bra jobb med sina artister. Deras ”Lab-avdelning” är också en spännande och bra grej som ska bli kul att ta del av. Nu ska vi släppa massa fet musik och ha kul ihop!”

”Det ska bli grymt kul att jobba med Mange som jag känt sedan vi drack järn på det klassiska hiphop-hänget i källaren på krogen Mikaels och lyssnade på Wu Tang. Att Mange kan göra stora hitar känner alla till men det är fortfarande många som inte har förstått hans storhet som textförfattare, inom kort får alla en chans till att upptäcka den sidan av Mange” säger Johan Lindquist, Head Of Svenska Inspelningar.

Inom kort släpps en ny singel med Mange Schmidt och efter sommaren är det dags för albumet.

Scroll to Top