Svenska Aspiro AB tecknar viktigt avtal

Aspiro har idag tecknat avtal om att licensiera ut sin teknologi för
musikstreaming och nerladdning till en ledande amerikansk aktör för användning i USA och Kanada. Avtalet beräknas vara värt minimum 10 MSEK över en treårsperiod, med ytterligare potential.

Streaminglösningen, som går under arbetsnamnet Wimp är för närvarande i betatestperiod med några tusen användare i Norge och Sverige. Aspiro levererar sedan tidigare musikbutiker med download för Telenor och djuice i Norge, Sverige och Danmark samt en gemensam butik med Norges ledande musikdistributör Platekompaniet, som lanserades i sommar.

– Det här avtalet är ytterligare ett steg framåt i vår musiksatsning. När en amerikansk leverantör väljer oss ser vi det också som ett prov på att vi hargjort ett bra arbete med att få fram musiktjänster för framtiden, säger Gunnar Sellæg, VD för Aspiro.

Informationen är sådan som Aspiro AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades till offentliggörande den 16 juli 2009 klockan 08.30.

Om Aspiro
Aspiro är marknadsledare inom mobil underhållning i norra Europa. Med Aspiros tjänster kan användarna bland annat titta på TV, lyssna på musik och spela spel i mobiltelefonen. Aspiros dotterbolag Rubberduck har en världsledande lösning för mobil-TV. Aspiro är också en av Nordens ledande aktörer inom mobil marknadsföring och mobila lösningar. Tjänsterna levereras till företag som Telenor, TeliaSonera, Tele2, 3, NRK, BBC och Fox Movies. Bolaget grundades 1998
och är ett smallcapbolag noterat på Nasdaq OMX Nordiska Börs i Stockholm. Aspiro har cirka 140 medarbetare och omsatte 2008 426 MSEK. Huvudkontoret ligger i Sverige och lokala kontor finns i Norge, Finland, Danmark, Estland, Lettland, Litauen och USA.

Rulla till toppen