Svenska artister hyllar Mauro Scocco

Sveriges absolut främsta artister och musiker har gjort varsin tolkning på Mauro Scoccos klassiska låtar. Medverkar gör bl. a. Eva Dahlgren, Plura, LeMarc, Bo Kaspers Orkester, Kleerup, Olle Ljungström, Markus Krunegård och Petra Marklund. Ofta sker magin i mötet mellan det välbekanta och det oväntade, som att Newkid sjunger ”Sarah” eller att höra Kleerup tolka ”Himlen runt hörnet”.

Det började som en idé, en födelsedagspresent från en vän till en annan, och slutade med en av de största artisthyllningarna vi någonsin fått äran att uppleva. Skivan producerades under stort hemlighetsmakeri och gavs till en ovetandes Mauro på hans 50-årsdag i september 2012 av hans goda vän Kjell Andersson, A&R på EMI Music.

”Kom ut ikväll! är en hyllning till en kompositör, en musiker och sångare, en hyllning till en dröm och en tid, till en era, från de som var med från början och från oss som anslutit längs vägen.” – Kjell Andersson

Det har gått över 30 år sedan Ratata släppte debutsingeln ”För varje dag”. Därefter släpptes en hel del singlar och 7 stycken studioalbum. På hyllningsplattan ”Kom ut ikväll!” medverkar även Heinz Liljedahl och Johan Ekelund från Ratata.

Mauro Scocco debuterade som soloartist med fullängdaren ”Mauro Scocco” 1988 och första singeln från albumet var ”Sarah” som blev 1988 års största hit på Trackslistan. Under de senaste åren har Mauro skrivit musik till andra artister men även hunnit med att släppa egna album.

Mauro sade en gång: – Om det är något jag är stolt över, förutom några låtar, är att jag har hållit mig kvar. Jag debuterade då jag fortfarande gick i skolan, idag är jag 50 och jobbar med det jag älskar och gör det på mina villkor. Allt går fortare idag och artister med ‘staying power’ är ju något mycket sällsynt.

”Kom ut ikväll!” släpps som 2 EPs den 11 februari och ett fysiskt album den 27 februari.

Rulla till toppen