Svenska Arch Enemy blev inbjudna av presidenten

arch-enemy-2010

Som vi tidigare berättat så gjorde dödsmetallbandet Arch Enemy från Halmstad en unik spelning i Maldiverna i somras. I en ny intervju berättar gruppens sångerska Angela Gossow bland annat om omständigheterna kring denna udda konsert. Arch Enemy blev inbjudna till Maldiverna av presidenten Mohamed Nasheed själv tillsammans med ett lokalt företag vid namn MOHD. Hårdrock var tidigare helt förbjudet under den gamla fundamentalistiska regeringen och den nya presidenten ville med hjälp av denna konsert visa tecken på förändring.

Maldivernas presidenten Mohamed Nasheed gjorde sig tidigare i år känd då han arrangerade världens första regeringsmöte under vatten. Detta för att uppmärksamma problemen som den globala uppvärmningen och klimatförändringar för med sig.

Angela Gossow sköter själv hela den affärsmässiga biten i Arch Enemy såsom beslut om turnéer. Tillsammans med gitarristen Michael Amott sköter hon hemsidor och marknadsföring. De designar all merchandise tillsammans och hon sköter även förproduktion till livespelningarna.

”Jag är en arbetsnarkoman och precis lika tuff i affärer som jag ser ut på scen”, säger Angela.

Arch Enemy skriver just nu nytt material för ett kommande album och har i nuläget nio låtar klara. Den 1 december kommer gruppen att gå in i studion och plattan beräknas släppas i maj nästa år.

Scroll to Top