Svensk synt gör debut på Times Square

lowe

Det svenska synthbandet LOWE inleder sin USA-turné med en unik spelning på Times Square nu på måndag den 22 november. Det är första gången ett utländskt band blivit inbjudna till den legendariska showen The Real Radioshow där världspremiären av kommande singeln ”Breathe in Breathe out” kommer spelas.

LOWE har sedan debutalbumet ”Tenant” 2004 blivit nominerade till ”Bästa Låt”, ”Bästa Album” och vunnit priset som ”Bästa Nykomling” på Scandinavian Alternative Music Awards. De har gjort stor succé i Östeuropa där de turnerar regelbundet, de spelar inför miljonpublik på tv-galor och följs av hängivna fanclubs från bl a Ryssland, Ukraina och Grekland. 2011 släpper LOWE sitt efterlängtade trejde album ”Evolver”.

Det är fantastiskt roligt att LOWE öppnar USA-turnén med en live spelning på Times Square. LOWE är redan stora i Östeuropa och nu är USA redo för denna 80-talsdoftande synthtrio, säger bokaren Claes Nordling på Swedish Showcase.

Vi är otroligt spelsugna och ser fram emot att möta den kräsna publiken i väst, säger bandet förväntansfullt.

Att åka till USA och gigga har varit en dröm sen barnsben, och jag känner att jag aldrig någonsin kommer bli densamma igen efter den här turnén, fortsätter basisten Rickard Gunnarsson.

LOWE är Leo Josefsson (sång), Rickard Gunnarsson (bas) och Tobias Ersson (synthesizer).

Turnén inleds med spelningen på Times Square, sedan fortsätter de med elva spelningar för att sedan återvända med en avslutningskonsert i New York:

LOWE – NORTH AMERICAN EVOLVER TOUR 2010
Nov 22 The Real Radioshow, New York City, NY, USA kl 19 (EST)
Nov 24 New York City, NY, USA
Nov 26 Portland, ME, USA
Nov 27 Salem, MA, USA
Nov 28 Ottawa ON, Canada
Nov 29 Toronto ON, Canada
Nov 30 Secret show, TBA, Canada
Dec 01 Peterborough, ON, Canada
Dec 02 Pittsburgh, PA, USA
Dec 03 Three Rivers, MI, USA
Dec 04 Secret show, TBA, USA
Dec 05 Toledo, OH, USA
Dec 06 New York City, NY, USA

Scroll to Top