Svensk kör till amerikanskt fängelse

jarva-rosterDen 20-31 maj reser kören Järva Röster till San Francisco för att turnera med Words of Realness – en musikalisk skildring av livet som intern av livstidsfången Spoon Jackson. Den 10 maj inbjuds till releasekonsert i Kista församling.

Stefan Säfsten, tonsättare och kyrkomusiker i Kista församling, släpper nu tillsammans med kören Järva Röster en skiva där verket presenteras i sin helhet. Det är ett modernt, romantiskt verk med drag av jazz och musikal. Den röda tråden är tro, hopp och kärlek.

Releasefesten blir startskott för den turné kören ska genomföra i kyrkor, konserthallar och fängelser runtom i San Francisco, USA. Syftet med turnen är att uppmärksamma interners situation i Sverige, Kalifornien och världen i övrigt.

Spoon Jackson har suttit i fängelse i mer än 30 år. Words of Realness skildrar Jacksons situation i cellen, hans begränsade framtidsutsikter, och om kampen för att hitta det vackra i livet som intern.

Tid: 10 maj kl 18.00
Plats: Kista kyrka

Järva Röster har med sitt 30-tal medlemmar funnits lika länge som Kista kyrka och de firar gemensamt 30-årsjubileum i år. Kören är kyrkokör i Kista församling, som tillhör Svenska kyrkan och ligger i Stockholms norra förorter.

jarva-roster-konsert090510

Rulla till toppen