Svenne Rubins till Söderslätts Countryfestival

Av Redaktionen
Mar 14th, 2013
0 Kommentarer
622 Views

Kultbandet Svenne Rubins är bokade till Söderslätts Countryfestival. Även 3 andra akter är tillkomna på programmet, två skånska band: New Sunny Side Ramblers och The Hyberg Family. Även Buckersfield från småländska Värnamo.

Det är 20 år sedan folkhemspärlan ”En gammal Amazon” släpptes och Svenne Rubins firar jubileumet genom att ge sig ut på turné. 2013 är enligt dem själva ”Amazonens år”. Bandet benämner inte sina låtar som låtar utan som ”sanningar”. Senast gruppen släppte en ”sanning” var 2010 med titeln ”Dags att börja tänka på refrängen”.
Nu blickar dock Svenne Rubins framåt, en ny platta är under planering som man hoppas släppa under året. Bandet upplever just nu en renässans. Efterfrågan har ökat stadigt de senaste åren och en ny generation tycks ha tagit till sig Svenne Rubins underfundiga musik och deras speciella texter bestående av en stor portion humor och en liten del eftertänksamhet.

De grundades 1981 i Vansbro och har sedan dess släppt åtta album. Ett som är säkert är att dem har blivit ett av Sveriges mest uppskattade band med en lång och brokig karriär i ryggen. Bandet har sålt guld i Sverige och är mest kända för sina hits ”Långa bollar på Bengt”, ”Folköl och dunka-dunka” och ”En gammal Amazon”.

Klart är också att de två Skånebaserade akterna New Sunny Side Ramblers och The Hyberg Family fyller på programmet. Även Buckersfield hemmahörande i småländska Värnamo är bokade.

Kommentering är stängd