Svante Thuresson släpper julskiva

svante-thuressonEn julplatta från Svante Thuresson. Idén var kanske för självklar. Så det har aldrig blivit av, förrän nu. 30/11 släpper Metronome albumet ”En cool jul”. Det är ett jul- och helgalbum breddfyllt av svensk soul, en gnutta jazz, stämningar, eftertanke, men däremot ytterst lite av bjällerklang. För produktionen står Johan Norberg och det är i stora delar samma team som står bakom detta som tidigare i år levererade det kritikerhyllade topp 10-albumet ”Regionala nyheter: Stockholmsdelen” (också det på Metronome).

Titeln är Svantes egen och kopplar, som alla som följt honom kan an, till hans ungdom i Stockholms coolaste jazzkretsar. Det var där han i mitten av 1950-talet inledde sin karriär på jazzpalatset Nalen och på skivfronten just hos Metronome.

Medan titeln alltså associerar till en sorts ordvitsande från DÅ är låtvalet på det nya albumet till största delar samtida. Här dominerar moderna jullåtar av låtskrivare som Mauro Scocco, Tomas Andersson Wij, Ulf Lundell, Plura Jonsson, Niclas Frisk och Andreas Mattsson. För traditionen står den nedtonade balladen ”I juletidens timma” – en version av örhänget ”Have yourself a Merry little Christmas” – och sångversionen av ledmotivet till ”Karl-Bertil Jonssons julafton”.

Tracklist:
1 Första snön är alltid vitast
2 Snart kommer änglarna att landa
3 Snön föll
4 En vintervisa
5 Sång till Karl-Bertil Jonsson
6 Låt det snöa
7 Julkort från New York
8 Varje snöflinga som faller
9 Farfar
10 Halleluja
11 Grand Hotell
12 I juletidens timma

Rulla till toppen