Suzanne Vega släpper nytt album

Den 3 februari släpper Suzanne Vega sitt nya album ”Tales from the Realm of the Queen of Pentacles”, det första studioalbumet på sju år från artisten. Albumet är inspelat i Chicago, London, Prague, LA och New York och är mixad av Kevin Killen (Peter Gabriel, Kate Bush m.fl). Vega beskriver albumet så här; ”Många av mina äldre album, speciellt den andra, handlade om ensamhet. Det här albumet handlar istället om att vara sammankopplad, det är en annorlunda anda.”

”Queen of Pentacles” binder samman gitarrdrivna Dylan/Stones-inspirerade låtar med extravaganta stråkar och blåsinstrument, souldränkta bakgrundsvokaler och Vegas mästerliga klassiska folkelement. Eftersom Vega är ett fan av hiphop så passade hon även på att sampla ur 50 cents hitlåt ”Candy Shop” på ”Don’t Uncork What You Can’t Contain”. Trots att Vegas klassiska låt ”Tom’s Diner” har samplats ett antal gånger så är detta första gången som Vega själv provar sig på att sampla.

Albumet är producerat av Gerry Leonard som har arbetat med David Bowie i över ett årtionde. Med sig in i studion hade hon bland andra Zachary Alford (David Bowie), Tony Levin (Peter Gabriel), Larry Campbell (Bob Dylan) och Sterling Campbell (David Bowie, B52’s).

Låtlista ”Tales from the Realm of the Queen of Pentacles”
1. Crack In The Wall
2. Fool’s Complaint
3. I Never Wear White
4. Portrait of the Knight of Wands
5. Don’t Uncork What You Can’t Contain
6. Jacob and the Angel
7. Silver Bridge
8. Song Of the Stoic
9. Laying on of Hands / Stoic 2
10. Horizon (There Is A Road)

Rulla till toppen