Superchunk kommer till Sverige

Superchunk är tillbaka med albumet I Hate Music. Skivan kallas en mörk tvilling till albumet Majesty Shredding som 2010 var en energisk comeback efter nästan tio års uppehåll sedan Here’s to Shutting Up från 2001. Otroligt nog har bandet ännu en gång återuppfunnit hjulet och lyckats bibehålla den explosiva energin på det nya albumet. Och så kommer de till Debaser Strand den 6 december!

Mac McCaughan, Laura Ballance, Jon Wurster och Jim Wilbur – kvartetten från Chapel Hill har varit anmärkningsvärt konsekvent i nästan 25 år. Bandet grundades 1989, en tidpunkt då folk med koll ansåg att deras hemstad i North Carolina var indierockens svar på Seattle. Sedan dess har de givit ut tio album fyllda till bredden med hook-drivna låtar. No Pocky For Kitty och Here’s Where The Strings Come In är oantastliga indieklassiker.

Utanför bandet driver Mac McCaughan och Laura Ballance fortfarande det grymma skivbolaget Merge. Det faktum att de signat band som Arcade Fire, Richard Buckner och Destroyer besvarar frågan om de verkligen hatar musik. Eh, nej.

Support för kvällen är excellenta Sandvikenbandet NO CODA.

Scroll to Top