Succéstart för Putte i Parken

europe-putte-i-parken-2010

Skinny Puppy, Europe och The Ark på scenen. 7.000 i publiken redan första kvällen. Stora sommarfestivalen Putte i Parken i Karlskoga har fått en succéstart.

Putte i Parken genomförs i år för tredje året. I år har festivalen fått en kanonstart. – Vi märkte långt i förväg att intresset för Putte i Parken i år är kraftigt mycket större, konstaterar arrangören Niclas Lagerstam. – Biljettförsäljningen innan festivalen har legat runt 30 procent högre än tidigare år.

Premiärkvällen, onsdag, bjöd på 13 akter på fyra scener. Bland dem fanns The Ark, Europe, Oskar Linnros, Kalle Baah och kanadensiska legendarerna Skinny Puppy. – Det blev en fantastisk startdag med solsken och storpublik, säger Niclas Lagerstam.

Putte i Parken fortsätter till och med lördag. Igår blev det med 17 akter på sex scener. Två danska storheter – D-A-D och Kashmir – spelar på festivalen i Karlskoga liksom bland andra Docenterna, Timo Räisänen och The Sounds. Dessutom sänder P3 Sommarsession med Neverstore från Putte i Parken.

Rulla till toppen