Succé för Roxettes nya album

roxette-2010

I fredags släppte Roxette sitt första studioalbum på 10 år, ”Charm School”.

Albumet klättrar sedan releasedatumet på försäljningslistorna runt om i världen mot topplaceringar i såväl Norden som i GSA-regionen, Spanien, Italien och Australien. I Tyskland har Roxette senaste veckan legat på iTunes topp 10 med inte mindre än tre album! Charm School, Charm School Deluxe Edition samt Roxette Hits och i Sverige har albumet redan sålt guld och i veckan kommer vinylversionerna att finnas i butik.

Första singeln ”She’s Got Nothing On (But the Radio)” har nått listplaceringar som inte synts sen Joyride-tiden och i förra veckan gjorde Roxette, för 11 miljoner tittare i Tyskland, Österrike och Schweiz, ett bejublat TV-framträdande i den tyska showen ”Wetten Dass..?”

Idag kan vi stolt presentera Roxettes Charm School-EPK – en 8 minuter lång video där Marie och Per öppenhjärtligt berättar om sin nya skiva, hur den skapades och hur det är att jobba som Roxette igen.

EPK:n visas i samarbete med Spotify och du hittar den här.

Härnäst väntar en mycket efterlängtad världsturné med bandet. Turnén kickar igång den 28 februari i Kazan och biljettförsäljningen pekar mot rekordnivåer. Redan nu är spelningen i Warszawa samt den första Norge-spelningen utsålda och i Tyskland har över 52 000 av 60 000 möjliga biljetter sålts.

I Sverige får vi se bandet i Göteborg den 24 juli.

Roxette är tillbaka, och det märks!

Scroll to Top