Strife till Skandinavien i maj

Att det är många av de klassiska hardcorebanden som återförenas är inget nytt. Att det skulle bli lika bra nu, om inte bättre, än det lät innan de lade ner, det är en nyhet. Så är fallet med Los Angeles-bandet Strife som nu spelat in ett nytt album och ger sig ut på vägarna igen. Det är över elva år sedan bandet släppte sin senaste platta Angermeans på Victory Recrods. Med återkomsten på Witness A Rebirth är det lätt att konstatera att ja, en pånyttfödelse är det definitivt.

När klassiska In This Defiance , Strifes andra studioalbum, släpptes 1997 så satte den djupa spår i hardcorescenen. Vare sig du moshade i USA, ute i Europa eller här hemma i Svedala så slängde du dig handlöst mot scenen när du hörde trummorna och första gitarrackordet ringa ut i början av ”Blistered”. Spåren på Witness A Rebirth kommer garanterat att ha samma effekt på både veteranerna och som de mer nykläckta hardcorekidsen.

På den nya skivan spelar fyra av de fem bandmedlemmarna som medverkade på In This Defiance. Nu är nämligen Sepulturas Igor Cavalera med och spelar trummor på hela plattan. Andra gäster är Terrors Scott Vogel , Biohazards Billy Graziadei och Marc Rizzo från Soulfly. Witness A Rebirth är precis lika skoningslös, röjig, hockeykörig, moshvänlig och underbar som allt annat Strife har gjort. Kanske är den till och med bättre.

Det må så vara att alla bandmedlemmar inte längre X:ar upp, men det finns bara one truth:

Strife har tagit tillbaka kronan igen.

Konsertdatum
2 maj – Beta Amager Bio – Köpenhamn
3 maj – Blitz – Oslo
4 maj – 026 Hardcore Fest / Gasklockorna – Gävle

Scroll to Top