Stricken City till Sverige i mars

stricken-city

19 mars 2009 – Oslo, Garage
20 mars 2009 – Malmö, Debaser Malmö
21 mars 2009 – Stockholm, Debaser Slussen/Fritz’s Corner

Gillar du skitiga indie-klubbar, tighta brallor och svettiga t-shirts så kommer du inte att bli besviken på Stricken City. Med uppriktig dansant och ärlig brittpop äntrar detta brittiska band indie-pop/rock havet som en frisk fläkt bland välklippta sne-luggar och låter det melodiskt enkla och dansanta mixas med det experimentella och nyskapande på ett bekymmerslöst sätt som gör att du bara behöver flyta med.

Längre ner ser du bandets första musikvideo för låten ”Tak o Tak” från förra året.

När grundstommen (Rebekah Raah sång/synthesizer och Iain Pettifer, gitarr) i bandet träffades för första gången, på en mattelektion i högstadiet, hade de exakt likadana kläder på sig. Även om de inte visste då att de några år senare skulle stå med en hel rad indie-bolag och superlativs-generösa recensioner i ryggen så måste man ju ändå säga att ett band född ur en sångerskas tristess över universitetet och viljan att se sig själva och sin musik tryckt på en vinyl, toppat med en trummis som passande nog heter Kit, en sångerska som heter Rebekah Raah samt en utstrålning som ger känsla av att de lika gärna spelar hemma i vardagsrummet som för en stor publik gör ju denna osminkade musik till ett klart vinnande koncept.

Det går inte riktigt att sätta fingret på vad det är, Rebekah Raahs karakteristiska och obekymrade rörelsemönster på scen, den ärliga och nonchalant säkra rösten som fullbordar den elektrotoppade musiken eller det faktum att detta band framgår som lite DIY punk/garage fast indie-pop gör att musiken känns som något som bara kanaliseras genom bandet och rakt in i hjärtat för att stråla ner i fötterna på ett sätt som gör det närapå omöjligt att stå still. Blundar du kan du nästan känna lukten av valfri källarbaserad underground indie-klubb där man tidig morgon fortfarande dansar ogenerat. Så släng på dig dina äldsta cheap mondays och en skitig t-shirt, stoppa undan problem och tråkiga bekymmer en stund och dansa bort natten tillsammans med Rebekah, Ian, Mike och Kit till en musik jag närmast skulle vilja kalla för ren och skär garage-indie helt enkelt.

HEMSIDA
www.myspace.com/strickencity

Scroll to Top