Street Fighting Man släpper nytt album i juni

Av Redaktionen
Maj 27th, 2010
0 Kommentarer
585 Views

street-fighting-man

Det är tidigt 2008 och ett av Sveriges mest hypade band just då, Street Fighting Man, har precis släppt sin första EP/singel “Raise it”.

Den kritikerrosade videon av Daniel Kellerman går varm på både ZTV och MTV och Street Fighting Man spelar för fulla hus när de under sommaren samma år går in i studion för att påbörja inspelningen av sitt debutalbum.

2008…
2009…
2010. Två år, två producenter, en pilgrimsresa och otaliga slagsmål senare är “Learning to Die” till slut här. Första singeln från Street Fighting Mans debutalbum “The Shadow”. Skivan ingen längre vågade hoppas på…

“Visst, ett och ett halvt år är lång tid för att spela in en skiva och det hade kanske varit ekonomiskt smartare att snabbt bara släppa ett album i samband med “Raise it”, men jag skulle hellre lägga ned bandet än att kompromissa, säger Adel Dahdal. Det blir inte bra om alla i gruppen tänker likadant och vill samma sak. Vi vill inte vara något poänglöst rockband. Du måste kunna säga att du gjort den bästa skivan någonsin och faktiskt mena det.”

Första singeln “Learning to Die” släpps den 24:e Maj 2010.
Albumet “The Shadow” släpps den 17:e Juni 2010.

“Raise It” by Street Fighting Man from Street Fighting Man on Vimeo.

Kommentering är stängd