Stockholm Pride heterotestar Spotify

how-hetero-spotify

Idag släpper Stockholm Pride nästa del av sin ”How Hetero”-kampanj. Denna gång sker det tillsammans med Spotify, där du nu har möjlighet att testa hur hetero din spellista är.

– Efter succén med twitter-testet ”How Hetero” i somras ser vi detta som ytterligare ett steg i synliggörandet av både vår kampanj kring heteronormen och av Stockholm Pride i övriga delar av världen. Vi ansöker om att arrangera World Pride 2014 och ser ”How Hetero” som ett roligt och interaktivt sätt att placera Stockholm Pride på världskartan, säger Claes Nyberg, ordförande för Stockholm Pride.

Det var i juli som Stockholm Pride lanserade cybertestet ”How Hetero”. Testet genererade en halv miljon besökare och över 200 000 användarnamn på Twitter heterotestades. ”How Hetero” blev världens mest omtwittrade länk under två dagar – samma vecka som Michael Jacksons bortgång och världspremiären av nya Harry Potter-filmen. I internationell media var framgången också ett faktum när bland annat MTV Brasilien lyfte fram kampanjen. Några av de största tekniksajterna – Mashable.com och Creativity.com – ansåg att det var veckans höjdpunkt och Entertainment Weekly uppmärksammade satsningen.

– Det är en naturlig fortsättning att överföra ”How Hetero”-kampanjen till Spotify. Det är ett öppet medium och det finns tydliga föreställningar kring vad du som person har för identitet eller sexuell läggning beroende på den musik du lyssnar på, säger Martin Cedergren, Creative Director på Åkestam Holst som är skapare av kampanjen.

How Hetero is your Spotify?
How Hetero is your Twitter?

Scroll to Top