Stockholm Japan Expo inställt

stockholm-japan-expo-2009-loggaTredagarsfestivalen Stockholm Japan Expo, som skulle ägt rum i huvudstaden den 22-24 maj har ställts in på grund av dålig biljettförsäljning och de tuffa ekonomiska förutsättningarna som gäller i finanskrisens tid. Festivalen, som är tillägnad japansk populärkultur, skulle bland annat ha erbjudit ett framträdande av den japanska världsstjärnan Miyavi.

De som köpt biljetter kommer att få pengarna tillbaka. Ytterligare information kommer att presenteras på festivalens hemsida www.japanexpo.se nästa vecka. Sidan har för tillfället tagits offline.

Det officiella meddelandet från arrangörerna av festivalen lyder som följer:

”Tyvärr måste vi informera er om att Stockholm Japan Expo 2009 är inställt.

Det finns en del huvudsakliga anledningar till detta, finanskrisen som råder i världen, hård konkurrens d.v.s. andra festivaler/konserter samt att biljettförsäljningen inte har motsvarat våra förhoppningar. Dessa förutsättningar har slagit hårt mot oss och även andra arrangörer.

SJX-Crew är oerhört ledsna och besvikna över att behöva meddela detta tråkiga beslut. Vi såg alla framemot ett spektakulärt 3-dagars event. Vi har stora förhoppningar att kunna genomföra Stockholm Japan Expo under bättre omständigheter.”

Rulla till toppen