Stjärnskottet Hindi Zahra till Skavlan och Uppsala

hindi-zahra

Vi är stolta att meddela att världsartisten Hindi Zahra kommer på besök till Sverige för att medverka i Skavlan. På Fredag kommer hon dessutom också att stå inför en publik på Uppsala Konsert & Kongress. Missa absolut inte det!

Hindi Zahra har snabbt tagit klivet in i den musikaliska världseliten. Med sin röst som är både öppen och inbjudande, men samtidigt hemlig och beslöjad, lockar hon obevekligt lyssnaren in i sin musikaliska värld.

Hindi Zahra kommer från en berberfamilj i Marocko, men har sedan länge Paris som hem och musikalisk inspirationskälla. Efter många år i skuggan av andra träder hon nu fram som soloartist, och första plattan ”Handmade” kom nyligen ut på legendariska skivetiketten ”Blue Note”. Det blev en omedelbar succé!

Hindi Zahra rör sig i ett myllrande musikaliskt landskap av vokaljazz, akustisk pop, modern soul och blues med nordafrikansk färg. Ibland går tankarna till en Billie Holliday, eller en John Lennon eller Manu Chao. Men kanske i synnerhet till hennes skivbolagskompis Norah Jones. Här finns ett tydligt musikaliskt släktskap. Och det handlar inte bara om den melodiska intimiteten och den oemotståndliga förmågan att bjuda in lyssnaren. Det handlar om det där som kan kallas äkta, det som gör att man utan att tveka kan säga att något är bra. Hindi Zahra har just detta, det oförställda och genuina. Hon vågar och hon berör.

Konsertdatum
1 oktober – Uppsala Konsert och Kongress, Uppsala

Mer information om Hindi Zahras Sverige-spelning

Scroll to Top