Stim debatterar internettjänster i USA

Igår talade Stims vd Kenth Muldin på den stora upphovsrättskonferensen ”World Copyright Summit” i Washington DC, USA. Kenth Muldin var som enda svensk inbjuden att delta för att berätta om hur Stim, musikskaparnas organisation, arbetar för att underlätta för legala musiktjänster på internet.

Under två dagar, 9-10 juni, har filmregissörer, författare, musikskapare tillsammans med jurister, beslutsfattare och andra rättighetshavare från hela världen varit samlade för att diskutera möjligheter och hot mot upphovsrätten på internet.

500 delegater från mer än 55 länder deltar i konferensen som anordnas av CISAC (paraplyorganisationen för alla upphovsrättsorganisationer i världen). Bland deltagarna kan också nämnas webb- och mjukvarugiganter som Google och Microsoft, skivbolag som EMI och Warner/Chappell samt leverantörer som Nokia. Bland annat handlade dagens diskussioner om olika framtida möjligheter till samarbete mellan rättighetshavare, internetoperatörer och digitala tjänsteleverantörer.

– Vi måste alla – skivbolag, musikleverantörer och upphovsrätts¬organisationer – anstränga oss och samarbeta för att hitta lösningar så att musikkonsumenterna lätt får tillgång till den musik de önskar på ett lagligt sätt, sa Kenth Muldin.

– Samtidigt måste musikskaparna kunna lita på att de får betalt när deras musik spelas, oavsett om det sker i radio, på konserter, via internet eller i en mobiltelefon. Det är viktigt att Stim är öppet för nya typer av överenskommelser med de leverantörer som vill erbjuda musiktjänster. Det dyker ständigt upp nya sätt att använda musik – vi behöver vara flexibla för att tillmötesgå musikkonsumenternas behov, sa Kenth Muldin.

Scroll to Top